BLOG

Az álom ügyfél egy könyvelő szemüvegén keresztül

Milyen a jó ügyfél? Ezzel a kérdéssel szerintem a legtöbb szolgáltatást nyújtó személy már találkozott, és az álom ügyfél vagy vendég fogalma mindenkinek mást jelent. Én úgy gondolom, hogy a jó ügyfél elsősorban betartja a határidőket; ez az egyik legfontosabb tulajdonsága. Ez elengedhetetlen a hatékony és gördülékeny munkához, mivel én magam is határidőkkel dolgozom, így gondban vagyok, ha mindjárt le kellene adnom a bevallást, de még nincsenek nálam a számlák.

Természetesen a vállalkozónak is fontos, hogy a könyvelése rendben legyen, ez pedig csak úgy lehetséges, ha felkészülten érkezik a könyvelőhöz – hozzám. Azt is szükséges tisztázni, hogy minden egyes számla egyszerre kerüljön hozzám; ne maradjon le egy-kettő, amit csak később hoz be, mikor én már elvégeztem a könyvelést. Ez mindkét félnek kellemetlen lenne.

Hogy kiküszöböljük az esetleges csúszásokat, folyamatosan tartom a kapcsolatot az ügyfeleimmel, megbeszélem velük, hogy adott esetben mikor küldöm az emlékeztetőt, és szerencsére még nem volt rá példa, hogy ne kaptam volna meg időben a szükséges anyagot.

Nekem a precizitás, a pontosság és a minőségi munka a hitvallásom, ezért a könnyed és eredményes együttműködéshez a jó ügyfél az alaposságával járul hozzá.

Ám nem csak ez a néhány tényező a jól működő kapcsolatnélkülözhetetlen feltétele. Mire van még szükség?

Nekem nagyon fontosak az ügyfeleim, szeretem, ha jól működünk együtt, így azt is, ha felteszik a kérdéseiket. Mitöbb, biztatok minden jelenlegi és jövőbeli ügyfelemet, hogy nyugodtan kérdezzenek, mert nagyon szívesen válaszolok.

Az utolsó összetevő pedig a kölcsönös bizalom. Amellett, hogy minőségi munkát adjak ki a kezeim közül, a másik küldetésem elérni, hogy az együttműködés során az ügyfelem megbízzon bennem; hogy ki tudjunk alakítani egy olyan kapcsolatot, mely az egymásba vetett hiten, tiszteleten és bizalmon alapul.

Szerintem ugyanis a bizalom a plusz esszencia, mely tökéletessé tesz egy munkakapcsolatot.

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

További bejegyzések:

Hívj bizalommal
VAGY

Kérd árajánlatomat