BLOG

A szigorú arc mögött egy mosolygós könyvelő rejtőzik? Igen!

Nagyon szívesen segítek a vállalkozóknak rendbe tenni a könyvelésüket, levenni a terhet a vállukról. Jó érzés, amikor idehoznak egy zacskóban egy halom számlát, és a végére minden kitisztul.

Jól esik az is, amikor könyveléssel vagy bérszámfejtéssel kapcsolatban – vámkezeléssel, pályázatokkal, szerződésekkel nem foglalkozom – kikérik a tanácsomat én pedig hasznos információkkal tudom támogatni őket, a munkájukat.

Szeretem, ha az ügyfelem felhívnak engem olyan esetekben is, amikor az általam adott tanáccsal ellentétes információt kapnak, vagy nehézségekbe ütköznek például az iparkamaránál. Folyamatosan figyelemmel kísérem a jogszabályokat, a változásokat és mindig törekszem a pontos válaszadásra. Volt olyan ügyfelem, aki nagyon jól tette, hogy felhívott, mert téves felvilágosítást kapott az iparkamaránál, és végül én beszéltem le az ügyet az ott dolgozó hölggyel. Így sikerült megóvnom az ügyfelem egy hibától és a felesleges pénzkidobástól. Nagyon jól esett, hogy utána felhívott és megköszönte a segítségemet.

Noha nehéz 10-12 órát egy helyben ülve dolgozni, az ilyen kedves pillanatokért megéri. Tetszett, hogy nem kételkedett bennem és adott a szavamra. Egyébként is szeretem, ha az emberek megbíznak bennem, és rossz néven venném, ha megkérdőjeleznék a tudásomat, a szakmai tapasztalatomat. Úgy gondolom, azért fordulnak hozzám az ügyfelek, mert segítségre van szükségük, és ha kételkednének a válaszaimban, nekem az azt jelentené, hogy nincs meg a bizalom. Szerencsére erre még nem volt példa, ám további apró sikerélményekre igen.

Egy szakmai Facebook csoportban láttam, hogy hiába teszik fel az emberek a könyveléssel kapcsolatos kérdéseiket, nem érkezik rá válasz egy szakembertől sem. Nem értettem, miért nem segítenek, hiszen pont ezzel a céllal alakult a csoport. Egyik alkalommal megválaszoltam egy ilyen kérdést, mert már nem tudtam tétlenül nézni, hogy más könyvelők nem nyújtanak segítő kezet a tagoknak. Persze azonnal meg is köszönték, hogy időt szántam rájuk. A kedves emlék még mindig mosolyt csal az arcomra.

Szokták mondani, hogy olyan szigorúnak tűnök, pedig szeretem a munkámat, az embereket és szeretek nevetni, mosolyogni is. Alapból egy vidám természet vagyok, nagyon sokat nevetek. A munkámban az a legjobb, hogy beszélgethetek az emberekkel, megismerhetem a különböző vállalkozásokat, célokat, álmokat, és segíthetem, illetve könnyebbé tehetem a megvalósulásukat.

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

További bejegyzések:

Hívj bizalommal
VAGY

Kérd árajánlatomat