BLOG

Testközelben a könyvelő – Így telik egy átlagos nap

Megjelent az új Declaratie Unica- Egységesített nyilatkozat

Kora reggeli időbeosztás:

Minden reggel 5:40-kor kelek, mert csak reggelre tudom beidőzíteni az edzést, ráadásul így napközben is frissebb vagyok. Tehát felkelés után megiszom egy nagy pohár vizet, bekészítem a zabkásámat ázni, és irány a futópad!

A napi penzumom minimum 6 km, ám az is lehet, hogy 8-10 km-ig meg sem állok. De a másik véglet is elő szokott fordulni: vannak napok, amikor a 6 km-t is alig bírom lefutni. A napi edzéshez kapcsolódik az egyik jól bevált technikám is, amit érdemes ellesni: mindig hallgatok valamilyen fejlesztő anyagot (Brian Tracy, Napoleon Hill, Pongor Juhász Attila, Online Katapult, Luiza Daneliuc stb.)

Reggeli időbeosztás:

Az edzéssel egybekötött tanulással általában hétkor végzek. Ezt követi az anyukák rutinja: ébresztem a lányomat, tusolok, tízórait készítek, reggelizünk, majd a lányom indul a suliba. Amikor elcsendesedett a ház, lefőzök egy kávét és irány az iroda! Nyitom a határidőnaplót, és aszerint fogok neki a munkának. Ez a módszer már naagyon bevált nálam, próbáld ki te is, ha nem haladsz rendesen a munkáddal. Minden sokkal könnyebb, ha van egy olyan füzetünk, naplónk, amibe vezetni tudjuk a napi teendőket, a határidőket és minden fontos információt. Ennek segítségével kordában tudom tartani a napi időbeosztásomat!

Délelőtti időbeosztás:

Ha ügyfelet várok, mindig előre kikészítem az anyagát, ha viszont aznapra nincs senki, akkor azonnal nekilátok a céges munkáknak: maximum kettő céget rendezek egy nap. Felkönyvelem az adatokat, előkészítem a mérleget, a havi zárást, az elküldött nyilatkozatok kinyomtatott példányát stb. Ezt követően pedig megnézem és rendezem a levelezésemet.

Később pihenésképpen berakom a mosnivalót, előkészítem az ebédet, és ha még van idő 3 óráig akkor átnézem a Facebook oldalamat, megosztom a Sarki könyvelő bejegyzéseit vagy videóit, megnézem a csoportunk aktivitását. Minden vállalkozónak ajánlom, hogy naponta legalább egyszer foglalkozzon a közösségi oldalaival is!

Délutáni időbeosztás:

Háromkor pedig jöhet az ebéd! Utána, ha a lányomnak különórája van, elviszem, ha nincs, akkor pedig együtt töltjük a délutánt: játszunk, kézműveskedünk, rajzolunk, beszélgetünk. Így érkeztünk el a legfontosabb dologhoz: vállalkozóként is mindig szakítsunk időt a családunkra!

Esti időbeosztás:

Hét óra körül ismét irány az iroda, ahol átnézem a másnapi programomat, beírom a naptáramba, ha valamit még el kell intéznem. (Ha tetszik ez a módszer, alkalmazd te is bátran!) Ilyenkor szoktam a törvényeket is elolvasni, esetleg tanulok, meghallgatok egyéb oktatóanyagokat, amik érdekelnek (marketing, angol nyelv, videókészítés, facebook hirdetések, weboldalkészítés stb.), megválaszolok néhány emailt, vagy előkészítem a következő videóm anyagát.

Fél kilenckor jön a szokásos meseolvasás a kislányomnak, aki ilyenkor már lefürdött és ágyban van. Utána a férjemmel leülünk és megbeszéljük a napunkat vagy a holnapunkat, végül pedig megpróbálok 10-kor ágyba kerülni. Ez néha sikerül, néha nem, de mostanában egyre többször igen, ami valódi sikerélmény. Elalvás előtt pedig még olvasok egy keveset – enélkül képtelen vagyok álomba merülni.

Mindemellett persze van olyan napom is, amikor borul a rendszer: reggel leülök az íróasztalomhoz, és este 6-ig fel sem kelek. Ez ugyan elég fárasztó, de szeretek minden munkát azonnal megcsinálni és rendben tartani.

Természetesen rengeteget szól a telefonom egész nap. Ha valamilyen kérdéssel keresnek meg, mindig megpróbálok azonnal válaszolni. Előfordulhat az is, hogy valamelyik kérdésre egyből nem tudom megadni a pontos választ, mert meg kell nézni, nem történt-e változás, vagy olyan kaliberű lenne, amit inkább emailben foglalok össze. Ilyenkor először megnézem a törvénykönyvet (Codul fiscal si normele metodologice), felkeresek egy román szakmai weboldalt, amit rendszeresen követek, megkérdezek más könyvelőket vagy konzultálok a szakmai csoportunk vezetőjével. Tehát valahogy mindenképpen kinyomozom a pontos és naprakész választ!

Emellett természetesen az ügyfeleimmel való kapcsolattartás folyamatos. Általában telefonon, emailen keresztül intézzük, de van olyan ügyfelem is, aki a Messengert vagy a Vibert használja szívesebben.

Az irodám egyébként a házunkban van berendezve; nagy hangsúlyt fektettünk a kialakításra, hogy az ügyfeleimet kiemelkedő kényelemben tudjam fogadni.

Ha kérdésed vagy hozzáfűznivalód van, megtalálsz az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
telefon: + 40 733 94 11 42
e-mail cím: office@sarkikonyvelo.ro

Friss információért íratkozz fel a youtube csatornámra vagy a hírlevelemre, így nem maradsz le semmiről!

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

További bejegyzések:

Hívj bizalommal
VAGY

Kérd árajánlatomat