BLOG

Két nyomós érv a könyvelők mellett: ezért forduljon a vállalkozó szakemberhez!

Egy könyvelőnek a napi rutinja és a munkája mellett számos további feladata is van még: tanulmányoznia kell a törvényeket, figyelnie kell a változásokat és továbbképzésekre kell járnia, hogy megfelelően tudja végezni a munkáját. Van egy jó vaskos törvénykönyv is, amit én például gyakran forgatok munka közben. Emellett ott vannak az említett továbbképzések, amelynek időpontját a törvényváltozások határozzák meg.

Továbbá van még egy jól bevált módszerem a törvények figyelésére: követek három bukaresti könyvelőt, akiknek szerződésük van a törvényírókkal. Így ők azonnal megkapják a változásokat, és közzé is teszik azokat.

Tehát három forrás is van, ami lehetővé teszi, hogy mindig naprakész legyek.

Hogy pontos információkat adhassak az ügyfeleimnek.

A vállalkozók, ha maguknak végzik a könyvelést, nem járnak ilyen precízen utána a dolgoknak. Sokan még az éves bevételüket sem tartják szem előtt, pedig az áfa szempontjából ez nagyon fontos.

Az első nyomós érv a könyvelők mellett: mindig naprakészek, mindig tájékozottak, mindig pontosan és alaposan kísérik figyelemmel a vállalkozás könyvelését.

Van több olyan ügyfelem is, aki a mezőgazdaságban dolgozik. Rájuk teljesen más törvényrendeletek vonatkoznak, mint a normál vállalkozókra; sokkal összetettebb, bonyolultabb és sokkal több időt vesz igénybe.

Egy igazi nagy kihívás.

A második nyomós érv a könyvelők mellett: a törvények, a rendeletek sokszor annyira bonyolultak, hogy még egy hozzáértő szakembert is megdolgoztatnak.

Tehát a tanácsom a vállalkozóknak, hogy ha bizonytalanok valamiben, akkor addig ne lépjenek, amíg meg nem kérdeztek egy szakembert. A kezdő vállalkozók pedig addig ne nyissák meg a vállalkozásukat, amíg nem konzultáltak egy könyvelővel. Ne legyen az, hogy azután beszél egy szakemberrel, miután már kész a vállalkozása. Ne azután jöjjön rá, hogy nem is ilyet kellett volna nyitni, mert neki ez nem is lesz így jó.

Legyenek tájékozottak.

Legyenek körültekintőek.

Szánjanak időt arra, hogy felkeressenek egy jó szakembert, akiben megbíznak, és aki majd mindent megtesz, hogy a könyvelésük rendben legyen.

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

További bejegyzések:

Hívj bizalommal
VAGY

Kérd árajánlatomat