BLOG

Az ügyfélnek mindig a könyvelő legjobb oldalát kell kapnia

Sok vállalkozó nem tudja, milyen fontos, hogy számon tartsa a bevételét. Nagyon figyelni kell rá, hiszen a hivatal nem fog szólni, amikor átlépik az évi 65 000 eurós értéket és áfafizetők lesznek. Ez a könyvelő, illetve ha a vállalkozó maga könyvel, akkor az ő feladata.

Ennek tudatában jogos a kérdés: mi történik, ha a vállalkozó szem elől téveszti az éves bevételét, és átlép az áfakörös kategóriába?

Egyik ügyfelem is ebbe a csapdába esett. Túllépte az áfakör határt, így áfafizető lett. Ő korábban magának intézte a könyvelést, de ezt nem követte figyelemmel, nem tudta, hogy már az áfafizető kategóriába tartozik. Így a múlt évre visszamenőleg kellett elkészítenem neki az áfa bevallást, attól a hónaptól kezdve, amikor átlépte a megszabott értéket.

Június eleje volt, amikor megkaptam az összes könyvelését, tavaly szeptemberig visszamenőleg. Nehézséget nem is a sok anyag, hanem a határidő okozott: a vállalkozónak június végéig le kellett adnia az áfa bevallást. Az idő nagyon sürgetett, és az ügyfélnek is azt mondtam, hogy ez a folyamat legalább két hetet igénybe fog venni. Aztán úgy belelendültem, annyira akartam, hogy határidőre készen legyek és mindent rendbe tegyek, hogy túlszárnyaltam önmagamat: 3 nap és 3 éjszaka dolgoztam folyamatosan. A munka viszont meghozta gyümölcsét, az áfa bevallás rendben elkészült.

Alapvetően minden napnak úgy vágok neki, hogy szakmai szempontból a legtöbbet tudjam kihozni magamból. Hogy az ügyfeleim egy elhivatott és naprakész szakembert kapjanak.

A könyvelő legjobb oldalát.

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

További bejegyzések:

Hívj bizalommal
VAGY

Kérd árajánlatomat