Először is tisztázni kell, milyen formában működik az ügyfél (egyéni vállalkozó, KFT, stb.), milyen könyvelést vezet (egyszerűsített vagy kettős könyvelést) és ennek megfelelően utánajárni a szabályoknak.

Ebben természetesen egy jó könyvelő nagyon sokat tud segíteni, így érdemes azonnal felkeresni egyet, és konzultálni vele.

Első fontos szempont, hogy miután a vállalkozó szakembert választott, bármi probléma vagy kérdés merül fel (netán kapna egy olyan levelet, amit nem ért), azonnal keresse meg a könyvelőjét, és ne maga próbálja meg elintézni a dolgot. Azért választotta ki a számára legszimpatikusabb embert, hogy a vállalkozás érdekében a jövőben együtt dolgozzanak. A siker alapja pedig a kölcsönös bizalom, egymás tájékoztatása.

Tehát a vállalkozónak együtt kell működnie a könyvelővel, hiszen a jó csapatmunkából születik jó eredmény. Az ügyfélnek be kell tartania a határidőket, felkészülten kell megérkeznie a könyvelőhöz, ha azt szeretné, hogy rendben legyen a könyvelése.

Mielőtt a vállalkozó elindul a könyvelőhöz – mondjuk az első konzultációra –, az a legjobb megoldás, ha összeírja a vállalkozással kapcsolatos kérdéseit. Emellett, ha adóbevallás ügyben kell a könyvelővel tárgyalnia, szedjen össze minden számlát, minden papírt, amire a szakembernek szüksége lehet.

Ha például később érkezik meg egy számla a könyvelőhöz, mondjuk több hónapos csúszással, akkor rajta csattan az ostor, amiért nem a megfelelő hónapra könyvelte el, de ez a vállalkozónak is rossz, hiszen így nem lesz pontos, nem lesz jó a könyvelése. Nagyon körültekintően kell bánni a számlavezetéssel, a számlákkal. Ez az egyik legfontosabb!

Én folyamatosan tartom a kapcsolatot az ügyfeleimmel, és ha késés merülne fel, azonnal értesítem őket. Mindig a rendelkezésükre állok, hiszen – mint említettem – ez egy kétpólusú mágnes, és ha a vállalkozó nem érzi azt, hogy rám mindig számíthat, akkor nem lesz jó a csapatmunka, így az eredmény sem. Ezért én mindig a bizalomra törekszem.

Share This